BpFoto.se

Vem är jag?

 

Garagerepotage

 

 

 

Lite mer bilder på min bil....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitt eget porscheprojekt.............

 

2008-12-04 av: Björn

 

För ca 3-4 år sedan köpte jag min drömbil, en röd Porsche 911 coupe från 1969, eller ja, egentligen heter modellen 912. Den är ombyggd och skall efterlikna en turbomodell från 80-talet

 

 

Jag åkte med bilen ett år ungefär innan jag bestämde mig för att renovera förgasarna pga läckande spjällaxlar, vilket gjorde att bilen gick ojämt och ryckigt på tomgång. Sagt och gjort så rev jag ner allt i molekyler innan jag började leta renoveringssats. det visade sig att mina förgasare inte tillhörde den vanligaste modellen(dubbla 42mm trippelports-weber) dvs det finns inget att köpa någonstans överhuvudtaget.

Nästa ide, jag bygger om den till insprutning istället, det kan väl inte va så svårt...?

Ett hopp i handling till nutid,statusen nu är,

det elektroniska insprutet är färdigbyggt och testat (Megasquirt), jag har byggt färdigt insugningrör och i stort sett allt mekaniskt, jag har de flesta delarna jag behöver.

 

Före

 

Efter

 

Innan jag skulle börja bygga tillbaka allt på motorn tänkte jag täta lite oljeläckage, snygga till och göra rent under, idag har jag precis lagat klart oljetanken, nu ska den blästras och plastas och målas...

 

 

Det börjar bli lite jobbigt att ha bilen stående utan att använda den, så nu måste jag skärpa mig och bygga klart den................

 

Fortsättning följer snarast..

MVH Björn 

 

2008-12-07

 

Idag har jag ägnat några timmar till att blästra tanken och plasta den ytan som blir mot bakhjulet, jag tänkte att det blir extra skydd mot stensprut och lite extra styrka.

 

 

Min jobbarkompis, Hasse gjorde sällskap och började med sitt projekt, en liggcykel eller egentligen 3st har han sagt, men det står skrivet i stjärnorna än så länge.

 

 

Om han fortsätter med sina cyklar skall jag förära honom en egen projektflik...

 

2008-12-09

 

 Ytterligare ett steg i rätt riktning, igår målade jag oljetanken med en tjock epoxifärg som är till för att måla insidan på dieseltankar och på så vis få en tjock tät yta på tanken. Idag har jag målat den med grundfärg och lackfärg, det betyder att den faktist är klar...

 

(En färdig oljetank)

 

2008-12-11

 

Efter lite pyssel så har jag idag monterat bort en oljeslang som måste bytas ut, den ser inte så bra ut.

 

 

(Slangen har legat emot värmekanalen)

 

Kostar 945 spänn men jag ska kolla om den går att göra för det ser ut som en hydraulslang.

 

 

Här är min lilla mekhörna, jag har iallafalll en vägg och tak men så länge ingen berättar att det är kallt och rått ute så funkar det.

 

(vänster undersida av boxern)

 

Här har vi hjärtat i min porsche, en sexcylindrig skönhet...

 

2008-12-16

 

Nu  är oljetanken klar, även oljeslangen är fixad, det blev en ny slangbit och slangklammor istället för en hydralpressad så sparar jag 850 spänn. Hela den biten är hopmonterad igen.

 

( Höger innesida i motorutrymmet)

 

(Tankens placering under skärmen)

 

Nästa lilla oljeläcka att fixa är en kåpa över höger kamkedja som har en liten spricka. den här motorn har haft en mekanisk kedjespännare orginal, dom är utbytta mot hydauliska(mycket bättre) och när någon monterat dessa så har förmodligen en pinnbult inte bottnat ordentligt vilket har gjort att den inte får plats innanför kåpan. Jag ska lämna den till en kille i Gnesta som är en fena på att svetsa, Ronny Söderberg , han gör lite jobb åt firman ibland.

 

(En liten spricka i en kamkedjekåpa).

 

Jag har även börjat att uppdatera mig runt insprutningen, det var länge sedan jag byggde den och mycket som faller bort. Det är mycket att ta in för att få till det, jag har bestämt mig för att bygga om det lite så att jag även kan styra tändningen med ECU:n(motorboxen). Det jag har byggt heter MS1 V2.2 och är nog säkert en 5-6 år gammal konstruktion, ombygnadskitet heter MSextra

Klarar man av att löda ihop det själv så har man ett riktigt avancerat styrsystem för under 2-2,500 kr.

 

 

...

 

2008-12-26

 

 Annandag jul, idag har jag pillat ihop den ena fuelrailen och monterat på den ena sidan av insuget med spridare emellan, jag har även kopplat på en pump och kollat tätheten( inte 100%), lite att fixa, nån pora i en svetsskarv som läckte.

 

 

 

förhoppningsvis får jag tid till att hålla på lite nu när jag är ledig ett par veckor.

 

God Fortsättning...

 

2008-12-29

 

Båda fuelrailsen är nu klara och provtryckta och så har jag fixat klart plenumkammaren idag, ett steg itaget...

Det ska bli väldigt spännande att se om det fungerar överhuvud taget när jag är klar...

 

(fuelrail nr:2 klar)

 

(provtryckning ala provisori)

 

(En st grovslipad plenumkammare).

 

Nästa sida...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LänkCentrum.se

BpFoto.se © 2008 • Privac

BpFoto.se © 2008 • Privacy Policy • Terms Of Use

y Policy • Terms Of Use

  Kontakta mig!